Peltonen tillverkar skidor som är mycket lättåkta. Peltonen mycket bra kallföresskidor och är marknadsledande på de nya vallningsfria skinskidorna.

För att veta vilka modeller vi har inne för tillfället så kom förbi butiken på Ekås eller ring mig på 0708-610201.
                                                             
VALLNINGSFRIA SKIDOR

Peltonen Skin Pro är en typ av skida som alla behöver. Definitivt skidor för de som tränar mycket och  de som skall börja att motionera. Det behövs inte läggas någon tid på vallning utan det är bara att ut och åka. Det är dock viktigt att kompetent personal mäter ut skidorna, då kan du få en skida som håller tävlingsklass. 
Finns även som juniorskida.
 
Peltonen Infra C Skin i tester har den visat sig vara en av de bästa vallningsbara skinskidorna på marknaden. 

Peltonen Infra X Skin har tävlingsbelag som används i världscupen. Skindelen är tunnare och kortare i fästzonen, vilket ger de bästa glidegenskaperna.
 
TRADITIONELLA SKIDOR

Peltonen Infra X är förmodligen den mest underskattade skidan på marknaden. Lätt att få glid och fäste på.  En perfekt tävlingsskida för alla  kallfören.

STAKSKIDOR

Peltonen Infra X DP riktar sig till de som enbart stakar. Skidorna är byggda mer som en skateskida för att få tydligare glidzoner så att det ska bli lättare att staka uppför. Skidorna används framförallt i Världscupen i Långlopp. Hela skidan behöver glidvallas.

SKATESKIDOR

Peltonen Supra X Skate har låg vikt, är vridstyv och välbalanserad. En skida som många skidskyttar gillar.

Peltonen Supra X LW är en juniorskida bygd efter samma principer som Suptra X Skate.