Peltonen tillverkar skidor som är mycket lättåkta. Peltonen mycket bra kallföresskidor och är marknadsledande på de nya vallningsfria skinskidorna.

För att veta vilka modeller vi har inne för tillfället så kom förbi butiken på Ekås eller ring Jan Flodin på 0708-610201.
        
                                                             

VALLNINGSFRIA SKIDOR
Peltonen Skin Pro är en typ av skida som alla behöver. Definitivt skidor för de som tränar mycket och  de som skall börja att motionera. Det behövs inte läggas någon tid på vallning utan det är bara att ut och åka. Det är dock viktigt att kompetent personal mäter ut skidorna, då kan du få en skida som håller tävlingsklass.
 
Fördelen med Peltonen är att de har flyttbara bindningar vilket är ett måste för att få ut max av skinskidor.
 

VALLNINGSFRIA TÄVLINGSSKIDOR
Peltonen Infra X Skin har tävlingsbelag som används i världscupen. Skindelen är tunnare och kortare i fästzonen, vilket ger de bästa glidegenskaperna.

Peltonen Infra C Skin i tester har den visat sig vara väldigt konkurrenskraftig jämfört med övriga vallningsfria skidor.
 
 

TRADITIONELLA SKIDOR
Peltonen Infra X är förmodligen den mest underskattade skidan på marknaden. Lätt att få glid och fäste på.  En perfekt tävlingsskida för alla  kallfören.


STAKSKIDOR
Peltonen Infra X DP riktar sig till de som enbart stakar. Skidorna är byggda med mer bak spann så att det skall vara lättare att staka uppför. Skidorna används framförallt i Världscupen i Långlopp. Hela skidan glidvallas.
 


SKATESKIDOR
Peltonen Supra X Skate har låg vikt, är vridstyv och välbalanserad. En skida som manga skidskyttar gillar.