Säsongens Norgeläger!

Det är dags att boka in sig på ett eller fler skidläger i Norge. Jag har förberett tre läger till Gålå i Norge enligt nedan.
 

  1. Mellan den 2:a till 6:e December, pris 7 500 kr
  2. Mellan den 17:e till 20:e December, pris 6 100 kr
  3. Preliminärt mellan 28:e – 31:a Januari, pris 6 100 kr

 
Det kommer vara i stort samma upplägg som tidigare år, med skillnaden att det första lägret kommer utökas med ytterligare en dag. 
 
På de två första lägren är tanken att vi ska få bra start på säsongen som möjligt för både nybörjare och erfarna. Vi ska få många mil under skidorna samtidigt som vi jobbar med tekniken så att den sitter och är med redan från början. 
 
Det tredje lägret har syftet att finslipa förmågan att åka avslappnat med rätt fart (Vasaloppstempo) under bra förhållanden på flacka och långa spår. Detta är viktigt då vi hemma i Borås oftast har tillgång till korta spår vilket dessvärre leder till ett stressat tempo där tekniken får en sekundär betydelse.
 
I programmet på två första lägren ingår individuell teknikträning praktisk och teoretiskt samt filmning.
I det tredje lägret ingår tröskeltest och individuell teknikträning.
 
Detaljerat program erhålles efter anmälan.
 
I priset ingår resa, helpension, del i 2-bäddrum, vallabod, samt tillgång till spa. 
Betala till kontonumret eller med Swish senast två veckor innan avfärd.
 
Sista anmälningsdag för 1:a lägret är den 8:e november.
Sista anmälningsdag för 2:a lägret är den 22:a november.
Sista anmälningsdag för det 3:e lägret återkommer jag med.
 
Kontonummer: 6651–185679242
Swish: 070-861 02 01
 
På grund av den rådande situationen med pandemin så är det i skrivande stund osäkert om vi får åka in i Norge, men skulle inreseförbudet fortsätta att gälla genomför vi lägren någonstans i Sverige. 

Skulle något läger eller lägren inte gå att genomföra återbetalas de pengar som betalats in.
Hör av dig om du har några frågor eller funderingar, du kan alltid nå mig på 0708 610 201 eller på info@langdskidspecialisten.se
 
Mvh
Längdskidspecialisten
Jan Flodin

Erbjudande!

Äntligen börjar temperaturen krypa uppåt och gatorna sopas för fullt. Då finns det inget bättre än att ge sig ut med rullskidorna. Som vanligt har jag laddat upp butiken med rullskidor och alla tänkbara tillbehör.
Just du har jag en riktig bra deal på Swenor Fiberglas. Köper du en komplett skida med bindning från Rottefella så innan den 30:a juni då ingår en rullskidskurs för nybörjare på hösten.
 
Pris för skida, bindning, montage och nybörjarkurs endast 3 885 kronor.
 
På grund av den rådande epidemin så har jag inte butiken öppen som vanligt, utan man behöver och ringa i förväg och boka tid.  Du når mig på 070 861 02 01 eller info@langdskidspecialisten.se.

Öppetider

Öppetider för butiken på Ekås:

På grund av rådande läge som kommer butiken i Ekås vara stängd tills vidare. Har du behov av utrustning eller hjälp så är det bara att ringa så löser vi något. Du når mig på 070-861 02 eller info@langdskidspecialisten.se

Öppetider för uthyrningen vid Hestrastugan:

Stängd för säsongen.

Säsongens Norgeläger spikade!

Nu är säsongens läger spikade och jag tar emot anmälningar. Som jag har meddelat tidigare så kommer jag ha ytterligare ett läger extra tidigt för er som vill ha en bra start på säsongen.

Första lägret kommer gå till Norska Beitostöten mellan den 28/11 till 1/12. Vi kommer bo på Hotell Bergo som ligger nära spåren. Skidspåren i Beitostöten är kända för sin variation, det finns korta spår i skogsmiljö men också långa tuffa banor uppe på fjällen. Fokus för detta läger är att få en bra start på säsongen. Sista datumet att boka för att garantera sin plats är 10/11.

Andra lägret går till Norska Gålå där vi bor på Wadahl Högfjällshotell precis som tidigare år. Här finns allt mellan ett tufft elljusspår och långa flacka spår. Fokus på detta läger är att varva långa pass med kvalitetsträning som man kommer ha nytta av resten av säsongen. Lägret går mellan den 19/12 till 22/12 och sista datumet för att garantera sin plats är 1/12.

Tredje och säsongens sista läger går även den till Gålå mellan 30/1 till 2/2. Fokus för detta läger är att sluka en massa mil för att komma så väl förberedd som möjligt till Vasaloppet eller andra liknande utmaningar. Sista datumet att boka för att garantera sin plats är 12/1.

Priset per läger är 5 900 kronor och då ingår transport till och från Norge, del i dubbelrum, helpension i Norge och spårkort.

Mer information hittar du under fliken ”läger”.

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta mig på 0708–610201 eller mejl.

Spara datumen för säsongens läger!

Jag kommer utöka lägren för säsongen 19/20 med ytterligare ett läger i Norge. Vi börjar med två generella läger som är till för att få ett par mil under skidorna samtidigt som vi fräschar till tekniken. Jag kommer anpassa dessa två läger beroende på hur ni vill ha det. Datumen för dessa läger är den 28/11 till 1/12 och 19/12 till 22/12.

Det tredje lägret blir mer fokus på att formtoppa inför Vasaloppet. Även här kommer jag anpassa träningen beroende på vilka som följer med upp. Datumet för Vasalägret är 6/2 till 9/2.

Dessa datum är än så länge preliminära, men skriv gärna in datumen i kalendern så återkommer jag när att är spikat. 

Lycka till med sommarträningen!

Dags att rulla fram i sommarsolen!

Jag har fyllt på butiken med rullskidor från Swenor, Elpex, Fischer och Gold Ski inför sommarens träningspass.

Jag har även även plockat hem en nyhet från Fischer. Carbonlite Classic FR, en riktigt bra klassisk skida med Air Core Composite ram och Razor Shape bas ger en bra känsla på de långa passen.

I vissa modeller har jag färdigmonterade skidor. Dvs att du kan komma hem med ett par skidor samma dag!

Jag har även de flesta tillbehör som du kan behöva så som stavar, hjälm och handskar. Ring eller maila så hjälper jag dig !


Dags att rulla fram i våren!

Jag har fyllt på butiken med rullskidor från Swenor, Gold Ski och Elpex inför vårens ankomst. Jag har även de flesta tillbehör som kan behövas. Kom förbi eller ring så hjälper jag dig!  


Tjuvstarta nästa säsong redan idag!

För att skidorna ska hålla så länge som möjligt är det bra att rengöra både fästzonen och glidzonen inför sommarförvaringen. Slipp kladdet med att göra iordning skidorna inför nästa säsong och lämna dom till mig. Dessutom så förvarar jag även skidorna här gratis, så du behöver inte stressa med att hämta skidorna. Jag har satt ihop tre förslag som täcker in alla behov, exakt vilket typ av preparering kan vi diskutera när du lämnar skidorna. 
 
  • Rengöring, grundpreparering
  • Rengöring, grundpreparering och stålsickling.
  • Rengöring, grundpreparering och stenslipning.
  • ... eller välja fritt utifrån ditt behov.


Öppetider!

Gå in under öppetider för att se vilka dagar jag har öppet.

Det går alltid att nå mig på 070-861 02 01 för information eller tidsbokning.

Välkomna! 

Välkomen till Längdskidspecialisten!

Jag som driver denna verksamhet heter Jan Flodin. Min vision med Längdskidspecialisten är att alla som kommer hit ska få den hjälpen de behöver. Jag har bra koll på vad både en elitsatsande undgom och vad den glada motionären behöver.