Nybörjarkurs i rullskidor

Ta tillfället i akt att lära dig åka rullskidor. Perfekt för dig som vill förlänga längdskidsäsongen till vår, sommar och höst. Passen riktar sig till dig som är nybörjare eller har provat på tidigare och vill utvecklas. Alla är välkomna!
 
Köper du rullskidor inklusive binding innan den 10:e September så bjuder jag på denna kurs!

Program: Vi kommer att genomföra tre träningar under september och oktober. De första två gångerna så går vi igenom grunderna. Det tredje passet upprepar vi de viktiga momenten efter att du har fått möjlighet att öva på egen hand.

Plats:
Bussgatan på Viared i Borås.

Program:
Tisdag den 10/9 kl 18:00, Grundteknik, balans och inbromsning.
Tisdag den 17/9 kl 18:00, Grundteknik och stakning med och utan frånskjut.
Tisdag den 1/10 kl 18:00, Repetition av grunderna och finslipning av teknik.

Passens längd är ca 90 minuter.
 
Utrustning:
Rullskidor, stavar med rullskidspets, skidskor, reflexväst och hjälm. Om du har behov av att låna utrustning eller komplettera din nuvarande kan du ringa mig på 0708-61 02 01.
 
Pris:
Kostnad 300 kronor per person och tillfälle eller 750 kronor för alla tre passen.

Anmälan:
Anmäl sker direkt till Jan Flodin via: info@langdskidspecialisten.se eller 0708-61 02 01.

Spara datumen för säsongens läger!

Jag kommer utöka lägren för säsongen 19/20 med ytterligare ett läger i Norge. Vi börjar med två generella läger som är till för att få ett par mil under skidorna samtidigt som vi fräschar till tekniken. Jag kommer anpassa dessa två läger beroende på hur ni vill ha det. Datumen för dessa läger är den 28/11 till 1/12 och 19/12 till 22/12.

Det tredje lägret blir mer fokus på att formtoppa inför Vasaloppet. Även här kommer jag anpassa träningen beroende på vilka som följer med upp. Datumet för Vasalägret är 6/2 till 9/2.

Dessa datum är än så länge preliminära, men skriv gärna in datumen i kalendern så återkommer jag när att är spikat. 

Lycka till med sommarträningen!

Dags att rulla fram i sommarsolen!

Jag har fyllt på butiken med rullskidor från Swenor, Elpex, Fischer och Gold Ski inför sommarens träningspass.

Jag har även även plockat hem en nyhet från Fischer. Carbonlite Classic FR, en riktigt bra klassisk skida med Air Core Composite ram och Razor Shape bas ger en bra känsla på de långa passen.

I vissa modeller har jag färdigmonterade skidor. Dvs att du kan komma hem med ett par skidor samma dag!

Jag har även de flesta tillbehör som du kan behöva så som stavar, hjälm och handskar. Ring eller maila så hjälper jag dig !


Dags att rulla fram i våren!

Jag har fyllt på butiken med rullskidor från Swenor, Gold Ski och Elpex inför vårens ankomst. Jag har även de flesta tillbehör som kan behövas. Kom förbi eller ring så hjälper jag dig!  


Tjuvstarta nästa säsong redan idag!

För att skidorna ska hålla så länge som möjligt är det bra att rengöra både fästzonen och glidzonen inför sommarförvaringen. Slipp kladdet med att göra iordning skidorna inför nästa säsong och lämna dom till mig. Dessutom så förvarar jag även skidorna här gratis, så du behöver inte stressa med att hämta skidorna. Jag har satt ihop tre förslag som täcker in alla behov, exakt vilket typ av preparering kan vi diskutera när du lämnar skidorna. 
 
  • Rengöring, grundpreparering
  • Rengöring, grundpreparering och stålsickling.
  • Rengöring, grundpreparering och stenslipning.
  • ... eller välja fritt utifrån ditt behov.


Öppetider!

Gå in under öppetider för att se vilka dagar jag har öppet.

Det går alltid att nå mig på 070-861 02 01 för information eller tidsbokning.

Välkomna! 

Välkomen till Längdskidspecialisten!

Jag som driver denna verksamhet heter Jan Flodin. Min vision med Längdskidspecialisten är att alla som kommer hit ska få den hjälpen de behöver. Jag har bra koll på vad både en elitsatsande undgom och vad den glada motionären behöver.